Logo CrazyGames.hu
Vezérlő észlelve
Fedezze fel a kontrollerrel kompatibilis játékainkat

Free Tetris

Értékelés:
8,3
(2414 szavazatok)
Technológia:
Flash (emulated)
Platform:
Browser (desktop-only)
Osztályozás:

A Tetris egy legendás logikai játék. Ez volt az egyik első csempetalálós játék a piacon. A Free Tetris hű marad az eredeti Tetrishez, megtartva az egyszerű, mégis addiktív játékstílust. Helyezd el a darabokat megfelelően, hogy sorokat semmisíts el - minél tovább jutsz, annál gyorsabb lesz a játék!

Tetris tippek

A Free Tetris egy megtévesztően trükkös játék. Szeretnéd tudni, hogyan lehet jobbá válni a játékban? Itt találsz néhány alapvető tippet a játékod javításához.

Tipp #1 - Vizualizáld a forgatásokat. Lehet, már észrevetted, hogy a blokkok forgatása az alapvető része a játéknak, és segít abban, hogy vizualizáld, hova fog leesni a blokk.

Tipp #2 - Játssz laposan. Célba véve hozz létre vízszintes sorokat, hogy a leghasznosabb legyen a darabok lerakása és a sorok semlegesítése. Soha ne rakj magasabbra két darabnál a blokkokat, és ne hozz létre két bloknál mélyebb lyukat sem. Egyetlen darab van, amely betölthet egy két blokknál mélyebb rést.

Tipp #3 - Nézz előre. A Free Tetris a következő darab megjelenítésével segít a jobb felső sarokban. Ha már elsajátítottad a játékot, gondolj arra, mit fogsz csinálni a következő darabbal, amikor ledobod az aktuális darabot.

Tipp #4 - Gondolkozz gyorsan. A Free Tetrisben leginkább gyors gondolkodásra lesz szükséged, még akkor is, ha ez nem mindig vezet a legjobb döntésekhez. A játék csak gyorsul, ahogy több sort semlegesítesz.

A Free Tetrisről

A Free Tetris játékmenetét tekintve közel áll az eredeti Tetris élményéhez. Egyszerűen csak növeld a soraidat és szerezz magasabb pontszámot, hogy a gyorsabb szintekre juthass. A színes blokkok segítenek azonosítani és megkülönböztetni a darabokat, így könnyebb azonosítani és előre gondolkodni.

A Tetris öröksége

Az orosz szoftvermérnök, Alexey Pajitnov, 1984-ben alkotta meg a Tetrist. Ez volt az egyik első csempetalálós játék a piacon, hatással volt az újabb műfajokra, mint a buborékrobbantókra. Később az egyik legnagyobb korai videójátékká vált. Történelme és a játékból született számtalan változat során az eredeti játékok még mindig őrzik jelentőségüket.

A Tetris a tudományos kutatások tárgyát is képezte, és hatása érzékelhető a számítástechnika elméletében és a kognitív pszichológiában. A "Tetris-effektus" kifejezést arra használják, hogy leírják a túl sok videojáték utáni vizuális jelenségeket.

Platformok

Web böngésző (eredetileg Flash, most HTML5)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés