Logo CrazyGames.hu
Vezérlő észlelve
Fedezze fel a kontrollerrel kompatibilis játékainkat

2048

Értékelés:
8,2
(6 180 szavazatok)
Megjelent:
2019. december
Technológia:
HTML5
Platform:
Browser (desktop, mobile, tablet)
Osztályozás:
Wiki oldalak:

A 2048 egy egyjátékos, csúszó csempe kirakós játék, amelyet Gabriele Cirulli fejlesztett ki. Egyesítsd az azonos 2-es erősségű lapokat, hogy megkapd a teljes összeget. A cél az, hogy addig egyesítsd így a lapokat, amíg el nem éred a 2048-at!

Hogyan kell játszani

A nyílbillentyűkkel mozgasd az összes csempét a megadott irányba. Minden egyes mozdulatoddal egy újabb 2 darab lép be a játékba. Ha két azonos számmal rendelkező lapka összeér, akkor egyesülnek eggyé, és megduplázzák a számértéket. Addig csúsztasd a lapkákat, amíg el nem éred a legmagasabb pontszámot. A végső cél az, hogy egy csempével elérd a 2048-as számot. Gondold át a mozdulataidat, mert a tábla minden egyes mozdulatoddal folyamatosan töltődik! Ha a tábla teljesen megtelik anélkül, hogy elérnéd a 2048-as számot, vége a játéknak.

Tippek és trükkök

  • Koncentrálj a rács szélére. Azt akarod, hogy a legmagasabb szám egy szép sarokban legyen, hogy könnyen elérd.
  • A nagyobb számokat folyamatosan készítsd a sarok köré, hogy össze tudd őket kombinálni, ha egyeznek.
  • Ha a magasabb számokat a középső rész felé helyezed el, hamar elveszhetsz a megközelíthetetlen számokkal, és végül új játékot kell kezdened.

Mi az a 2048?

A 2048 egy nyílt forráskódú, matematikai elemeket tartalmazó kirakós játék, amelyben a játékosok számlapokat csúsztatnak egy rácson, hogy nagyobb számokat hozzanak létre. A játék 2014 márciusában lepte meg a világot, amikor megjelent, és meglepte a fejlesztőt, aki egy hétvége alatt készítette el.

Azóta a nyílt forráskódú projektnek köszönhetően számos variáció készült és terjedt el. Az ezen az oldalon található 2048-as játék az eredeti, de alább több változatot is találsz.

A 2048 egyéb változatai

Nézd meg a 2048-as játékok között, ahol ennek a webes klasszikusnak további változatait találod! A Cubes 2048.io játékban a 2048 egyedi online változatát játszhatod, vagy az eredeti finom sushi-változatát a Sushi Drop játékban.

Fejlesztő

Gabriele Cirulli készítette a 2048-at. A Veewo Studio által készített 1024 alapján készült, és koncepcionálisan hasonlít az Asher Vollmer által készített Threes játékhoz.

Megjelenési dátum

március 2014

Platformok

Ez a rejtvényeket rejtegető csempés játék böngészőben érhető el, és bármilyen eszközön működik (beleértve az iOS és Android okostelefonokat is).

Irányítás

Mozgasd a számozott mezőket a kurzornyilakkal vagy a képernyő huzogatásával.

Gameplay videó

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés